donderdag 16 februari 2012

Vandaag waren B. en N. uit Aalst bij ons om hun trouwringen te maken via mijn Goudsmid Voor 1 Dag concept. (GV1D)

GV1D loopt weer hard deze dagen. Gisteren een man alleen voor een verlovingsring, vandaag een koppel trouwringen.  Ook voor de volgende weken staat de agenda goed gevuld.

Keer op keer zijn de kandidaten super enthousiast. Tot hier toe is alles steeds volgens plan verlopen.
Zo ook met B&N vandaag. Een klein verslag van deze dag:

10.00u perfect op tijd staan B&N bij mij voor de deur. Ik toon zoals steeds even de collectie vaste modellen. Al snel komt er een model naar voren dat zowel B als N super vinden. Dit is voor mij handig. We hebben op die manier een voorbeeld dat we kunnen  gaan herhalen.

10.15u gaan we al naar boven naar 't atelier. Na een korte uitleg over de grote lijnen van mijn idee gaan we al aan de slag. Ik begin met zilver te smelten. Dit is al meteen spectaculair voor een leek en brengt al snel een leuke sfeer in 't atelier. Het wordt snel duidelijk dat ze zeer gecharmeerd zijn door 1 bepaalde techniek. Ik doe een stukje voor op een plaatje zilver. Als ik B&N vraag om nu zelf te proberen zijn ze nog enthousiaster over hun favoriete oppervlakte structuur.

11.15u  nog steeds bezig met wat "uit proberen". Ik besluit 'iets tastbaars' in handen te willen hebben voor de middag pauze. Even uithoren wat ze willen eten en of ze al hongerig zijn. We plannen tegen 13.30u een soepje te gaan eten bij 'Comme soup', bij ons op 't pleintje. Dit geeft mij dus nog 2.15u om al een eerste ruw model te hebben.
We besluiten een brede ring te maken waaruit we een iets bredere voor N. en een smallere versie voor B. zullen uit zagen. Alles loopt volgens plan tegen 13.30u hebben we twee ideeën  zoals voorzien. Na de pauze nog wat afwerking en mallen maken.

13.30u Pauze. Ik neem B&N mee naar buiten om te eten. Comme-Soup is volzet. Ok, even verder bij Jam eten we een boterham met oude kaas. Gezellig, al snel kom ik veel te weten over de carrière van B. Boeiend, en leuk om op deze manier om te gaan met mijn klanten. Toch moet ik niet te lang blijven zitten bij Jam. De tijd loopt en tegen 18.00u wil ik resultaat!

14.00u Terug aan de slag. Ik heb de techniek die ze mooi vinden volledig onder de knie, dus er volgen geen moeilijkheden of problemen bij het uitvoeren van deze 'variante' op een bestaand model. Ook de afwerking verloopt vlekkeloos. We hebben nu twee verschillende modellen 1 voor B, 1 voorN. Ik moet dus twee mallen maken? Ik gebruik mijn twee vulcaniseer-persen tegelijk.

15.00u gaan we al terug naar buiten terwijl de mallen in de pers zitten. Ik trek naar "de Kat" , bij ons om de hoek. Ik weet dat ik zal scoren met dit volkscafé in 't midden van de stad. Twee bollekes en een cola, alstublieft! Ook hier niet te lang blijven zitten. De mallen zijn klaar om 15.30u.

15.40u Twee mallen tegelijk open snijden. Het koelen moet snel gebeuren om snel waste kunnen injecteren. Stromend water uit de kraan werkt prima. Vandaag lijkt wel een geluksdag, ook het was injecteren lukt verrassend vlot.


17.00u Alles klaar en opgeschreven. 31maart zijn hun trouwringen klaar. B&N gaan naar huis. Ze zijn zichtbaar tevreden. Ik ook. Ik ben tevreden over het resultaat. Deze trouwers krijgen binnenkort een paar trouwringen waar ik volledig achter sta. Een nieuw ,uniek model dat perfect past in onze vormentaal. Met een geweldig verhaal voor B&N als toemaatje.

1 opmerking:

 1. B&N hebben me geantwoord. Lees hieronder hun bedenkingen.

  Hoi Wim!

  SUPER!! Leuk neergeschreven en beschreven zoals wij het allemaal beleefd hebben. We zijn nog altijd even dolenthousiast!! :-) En we kunnen bijna niet wachten om het uiteindelijke resultaat te zien -> de ringen gaan echt wel bij de mama achter slot en grendel, anders riskeer ik er elke avond mee rond te lopen... De hele dag is ook meteen in alle geuren en kleuren uit de doeken gedaan, en mijn mama en B's getuige (van wie we de cadeaubon kregen) hebben de zilveren prototypes al mogen bewonderen. En niets dan lof!!

  Keep up the good work!! Wij zorgen voor de mond-aan-mond-reclame ;-)

  Groetjes,

  B & N

  BeantwoordenVerwijderen