woensdag 15 februari 2012

Nieuw model voor een trouwer

Een koppel komt bij ons trouwringen kiezen. Ze zijn zeer enthousiast over onze collectie. Toch komen ze er niet uit. Er blijven een drietal modellen waar ze niet tussen kunnen kiezen.
Ik doe ze een voorstel om ze uit deze twijfel uit te komen: Ik maak een nieuw model voor hen. Gebaseerd op de modellen die ze mooi vinden uit onze collectie, met nieuwe elementen die ik met hen besproken heb.
Dit alles geheel vrijblijvend. Als ze het nieuwe idee niet geslaagd vinden, kunnen ze nog steeds 1 van de drie eerste idee├źn kiezen.

Ondertussen is het nieuwe idee reeds gemaakt. 't Is te zeggen, een zilver prototype dat kan dienen om eventueel wat bij te schaven na kritiek. En na goedkeuring te gebruiken als 'moedermodel'.
Ik ben zelf tevreden over het resultaat. Ik vind dat ook de opdracht goed geslaagd is.

Eerstdaags wat foto's maken en via mail doorsturen naar B.VD. .

Ik ben erg benieuwd naar de reactie van B. en zijn vriendin. Het is ook voor mij een nieuwe manier van werken. Ik geloof dat ik me kan onderscheiden door de persoonlijke benadering van een koppel die interesse hebben in mijn werk. Dit idee met B.VD. is hiervan een mooi voorbeeld.

Anderzijds zorg ik op die manier dat we niet vast roesten in onze modellen die al een tijdje succes hebben.

We riskeren dat koppels die erg twijfelen toch nog ergens anders gaan kijken en uiteindelijk kiezen voor een collega van mij. Ik gun ze het allemaal , maar toch heb ik liever dat ze voor ons kiezen.

Ik moet natuurlijk het evenwicht zoeken tussen super persoonlijke touch en realiseerbare projecten. Ik evalueer na ik met B.VD. heb gesproken.


B&L hebben gekozen voor deze laatste versie. Een iets versmalde versie van het zilver prototype.
Deze manier van werken is mij heel erg bevallen. En ook B&L waren zeer vereerd.


Ondertussen heeft  blijkbaar T. dit verhaal gelezen. En mij ook gecontacteerd om voor haar een ring te maken. Hiernaast een scan van de punten die zij graag zou hebben in haar model. Dit verhaal loopt dus nog verder. Ik hou u op de hoogte.
foto1

 foto2

 foto3

 Foto2: Een eerste idee voor T.. Een prototype in zilver met een gouden bloempje. Een briljantje wordt later nog gemonteerd. Maar dit kan volstaan als eerste voorontwerp. Ik contacteer snel T. om een eerste reactie los te krijgen.
Foto1 en Foto3 : Een zelfde model. 1 x zilver en 1 x wit-goud. Op foto3 is het bloempje wat groter.
Dit model wijkt wat af van de opdracht, maar is toch ook geslaagd.1 opmerking: